Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Lidköping

6 - 8
Idrottens Hus
1 februari 2009
16:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: IBK Lidköping - IBK Tygriket 99

”Vilja slår klass”

Än en gång fick den gamla devisen dammas av för att summera en drabbning mellan två lag med helt olika förutsättningar inför matchen. Denna gång var det dock under de svarta dräkterna som den största viljan fanns.

För även om Lidköping är seriens bästa lag (inget snack om den saken, bara att ta en titt på tabellen) så är inget avgjort på förhand. Detta var Tygriket väl medvetna om när man klev på bussen för en heldag i innebandyns tecken. Detta tryckte man på i omklädningsrummet innan matchen och detta kunde man tydligt se i matchens dramatiska slutskede.

Som redan klara seriesegrare med fyra omgångar kvar är det svårt att plocka fram det där lilla extra som ofta krävs för att gå segrande ur en jämn match. Dessutom är samtliga lag i serien så pass bra att har man en mindre bra dag så förlorar man, topplag eller ej. Gästerna från Mark var det lag som ville och behövde de tre poängen mest. Det stora krigarhjärtat plockades fram när det som bäst behövdes och efter mycket möda och stort besvär stod man där som segrare när ”Hesa-Fredrik” förkunnade att matchen var över.

För att klargöra det hela så var det alltså inte så att Lidköping spelade dåligt eller omotiverat på något sätt. Inte heller så att Tygriket gjorde en makalös topprestation. Utan det var helt enkelt så att när det hela stod och vägde på slutet så hade Tygriket lite mer att krama ut eftersom man fortfarande hade lite mer att spela för. Visserligen är äran alltid värd att offra en hörntand för, men samtidigt vet alla som varit i liknande situationer att det är lättare sagt än gjort.

Därför vann Tygriket den i övrigt jämna och underhållande matchen. Glasklart… Eller?

För att få ytterligare perspektiv på detta idrottsliga fenomen så behöver man bara backa bandet några dagar och granska matchen mellan Tygriket och Alingsås. Då var det nedflyttningshotade Alingsås som var i störst behov av de tre poängen och detta fällde avgörande i slutminuterna.

Att man med endast några dagars mellan rum först förlorar mot nästjumbon för att sedan besegra seriesuveränen är en helt annan historia. Idrott är oförutsägbart så det förslår, och därför är idrotten också så underbar och tilltalande.

I övrigt var matchen mot Lidköping en svängig historia som bytte ansikte flera gånger om. Stundom rev hemmalagets brillianta kortpassningsspel upp stora sår i det annars så solida tygrikesförsvaret, för att sedan få inrikta sig helt på att freda den egna kassen då gästerna ångade på med vilja snarare än finnes. Men alla sätt är bra utom de dåliga och i slutändan besegrade viljan finessen som sagt var.

Till sist…
Tygriket hyllade de välförtjänta seriesegrarna på ”Premier League manér” före matchen. För även om man är bittra rivaler när matchen blåses igång så gäller det att ödmjukt böja sig för överheten när det står klart vilka som varit säsongens bästa lag. Gesten uppskattades också av hemmalaget även om det givetvis inte speglades i slutresultatet. Så enkelt plockar man inte poäng i Lidköping, något som åtskilliga lag lär bli väl medvetna om i ettan nästa säsong.

Matchfakta:
IBK Lidköping – IBK Tygriket 99 6-8 (3-1, 1-3, 2-4)

0-1Daniel Eliason (Peter Kristensson)
1-1
2-1
3-1
3-2 Björn Andersson
3-3 Peter Kristensson (Viktor Nydén)
3-4 Daniel Eliason
4-4
5-4
6-4
6-5 Jesper Sunnerås (Viktor Nydén)
6-6 Fredrik Johansson (Martin Andersson)
6-7 Fredrik Johansson (Mikael Laurén)
6-8 Daniel Eliason (Martin Andersson)

Skott: Uppgift saknas
Publik: Uppgift saknas
Utv: IBKL 3x2, TT99 1x2
Domare: Majed Hammami & Anders Pettersson

Hôven
Ella
He-Man
GB-gubben
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 3 0 0 3
Fredrik Johansson 1 2 0 0 2
Peter Kristensson 1 1 1 0 2
Martin Andersson 1 0 2 0 2
Viktor Nyden 1 0 2 0 2
Björn Andersson 1 1 0 0 1
Jesper Sunnerås 1 1 0 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 8 nov 2008, 15:00 IBK Tygriket 99 - IBK Lidköping 2 - 6